Sexleksaker för nybörjare

Är det första gången du har tänkt att testa sexleksaker och är lite osäker på vad du ska välja? Och om du faktiskt ska våga köpa? Du är inte ensam – många tvekar första gången och känner sig osäker. Här får du tips och hjälp att hitta sexleksaker för nybörjare.

Först och främst – att köpa sexleksaker är antagligen mycket vanligare än du tror. Under corona-pandemin har inte intresset minskat direkt, faktum är att försäljningen har ökat med 50 % under 2020 enligt statistik.

Vibrator till henne för nybörjare

g-punktsvibrator
G-punktsvibrator för henne

En vibrator hör kanske till den mest klassiska sexleksaken för kvinnor. Utvecklingen har gått från penisformade vibratorer till små diskreta vibratorer som lätt får plats i handväskan. De kan även vara ”kamouflerade” och se ut som läppstift eller någon annan skönhetsaccessoar.

Om du främst vill att vibratorn ska stimulera klitoris väljer du en klitorisvibrator, vill du ha penetration väljer du en G-punktsvibrator. Vill du ha både och är det rabbitvibrator du ska kika efter. En sådan kombinerar vibrationer och stimulans mot både klitoris och G-punkten.

Som nybörjare rekommenderar vi en liten vibrator med lätt motor (eller möjligheten att ställa in en låg vibrationsnivå). På så sätt kan man istället öka om man känner att vibratorn man har inte räcker.

Bra enkel sexleksak till honom – onaniägget

Onaniägg från Tenga

Onaniägg, eller runkägg som de även kan kallas, är en masturbator för honom. Det är en liten och diskret sexleksak och precis som man hör på namnet så har det formen av ett ägg.

Den lilla storleken gör att onaniägget är enkel att gömma undan och förvara diskret, och t.ex. ha med i ryggsäck eller resväska om man ska åka iväg.

Det finns några olika tillverkare av onaniägg, Tenga och Satisfyer tillhör de mest populära. Ett onaniägg går att köpa för runt 50 – 100 kr så det är ingen större investering direkt.

För kvinnor som garanterat vill få orgasm – lufttrycksvibratorn

Satisfyer lufttrycksvibrator

En unik sexleksak för henne som blivit väldigt populär på senare tid är lufttrycksvibratorn. Istället för att vibrera vid kontakt med en erogen zon så behöver den här vibratorn ingen direktkontakt utan skickar istället iväg lufttrycksvågor, ”puffar”, som stimulans.

Detta gör att klitoris inte riskerar att bli överstimulerad och istället kan man hålla på under längre tid vilket gör att många kvinnor får orgasm som annars har svårt att få det vid penetration eller onani.

Flera företag har gett ut egna lufttrycksvibratorer, Womanizer, LELO och Satisfyer tillhör de kanske mest kända och populära. Det finns med i många bäst-i-test listor över sexleksaker som t.ex denna.

Populära lufttrycksvibratorer är exempelvis Lelo Sona, Womanizer Duo, Satisfyer Pro 2 och Womanizer Premium. Denna sexleksak passar både nybörjare och erfarna.

Erotisk adventskalender – bra tips för nybörjare

Erotisk julkalender till både honom & henne

Med en erotisk adventskalender får man till en billig penning prova på ett stort antal olika sexleksaker. Många som köper erotiska julkalendrar är dessutom ”nybörjare” som helt enkelt vill prova på vuxenprodukter själv eller med en partner.

Det är dessutom mindre tabu (om det nu fortfarande är det) att köpa en erotisk kalender jämfört med att köpa en ”vanlig” sexleksak.

Erotiska julkalendrar innehåller sexleksaker till både honom, henne och par. Man får prova på både penisringar, vibratorer, massageolja, handbojor och BDSM-produkter, parvibratorer och andra vuxenprodukter.

De erotiska julkalendrarna innehåller ofta sexleksaker som har ett värde av 1 000-tals kronor, priset på själva kalendern är ofta bara halva priset (eller lägre) jämfört med vad det hade kostat att köpa produkterna separat.

Liten buttplug för nybörjare

Liten buttplug för nybörjare
Liten buttplug för nybörjare

Om du och din partner är sugna på att prova på analsex finns det bra buttplugs för nybörjare, dessa är små i storleken och kan båda användas för att njuta på egen hand eller som en slags uppvärmning inför analsex.

En liten buttplug har en diameter på ca 3 cm och en längd på 6 – 8 cm.

Den har även ett ”stopp” i botten så att den hålls på plats och inte glider in, därav namnet ”plug”.

Paket och kit med sexleksaker för nybörjare

Sexleksaksset är ett mycket bra sätt att – precis som de erotiska julkalendrarna – att prova på sexleksaker för par. Här finns många sexleksaker för nybörjare då det oftast är det som det fokuseras på.

Finns med olika teman som romantik, BDSM, förspel och anala sexlekar.