≡ Menu

Vin under Toscanas sol

Om du tycker om att njuta av god mat och dryck och kanske framförallt uppskattar det italienska köket med hemlagad pasta och goda viner kommer du att älska upplevelseresan med namnet Vin under Toscanas sol. Toscana ligger mitt i Italiens hjärta. Det är det vackraste landskapet med mjukt rundade kullar täckta av vinrankor, olivträd och cypresser. I Toscana får man underbara naturupplevelser med härliga utsikter över pittoreska byar och medeltidsborgar. Etruskerna började odla vin i Toscana och redan 600 f Kr framställdes vin i detta distrikt. I Toscana började man framställa kvalitetsvin genom att blanda den inhemska druvan med den internationellt erkända Cabernet sauvignon för några decennier sedan.

Vinerna är uppmärksammade internationellt och har fått det ena priset efter det andra. På denna romantiska upplevelse kommer du att få åka genom vindistrikten Montepulciano, Montalcino, San Gimignano och inte minst Chianti där några av Italiens absolut främsta viner framställs. Under resan njuter ni av god mat och riktigt gott vin. Det finns möjlighet att se hur vinerna framställs och provsmakning ingår förstås. Du kan passa på att köpa med några flaskor hem för att fortsätta njuta på hemmaplan. Under resan får du också uppleva det vackra landskapet och den italienska kulturen. En riktigt gourmetresa för vinälskaren alltså.

utöver denna resa finns det en mängd olika vinprovningar som man kan gå på här hemma. Företag i hela lander arrangerar med jämna mellanrum provningar för den som vill lära sig mer om den populära drycken. Även Systembolaget har provningar som man kan anmäla sig till.