≡ Menu

Vandra längs Inkaleden

Inkaleden är den vandringsled som går i inkaindianernas fotspår till den förlorade staden Machu Picchu. Flera reseföretag ordnar gruppvandringar med helpension, boende i tält, guide och transport till och från Cuzco eller Lima där vandringen börjar. För att få tillstånd att vandra längs Inkaleden måste du betala en parkavgift på 50 dollar och ha sällskap av en auktoriserad guide. Det finns en begränsning på max 500 människor som vandrar samtidigt på Inkaleden.

Om du åker på en upplevelseresa längs Inkaleden ingår allt detta. Det ingår oftast också att man tillbringar några dagar i Cuzco eller Lima innan avfärd, för att vänja sig vid de höga höjderna innan man börjar vandra. Under vandringen kan du njuta av de hissnande vyerna och när ni kommer fram till Machu Picchu kan du fascineras av den bortglömda stadens ruiner.

I juni firas Inti Raymi, en fest som påminner om vårt nyår och som firas vid tidpunkten för vintersolståndet för att inkaindianerna ville visa fader Solen sin uppskattning så att han skulle komma tillbaka nästa år igen. Feststämningen varar under en hel vecka i Cuzco och om du passar på att vandra längs Inkaleden då så kan du få uppleva den färgsprakande festen.

Att vandra längs Inkaleden ger dig en vandring på historisk plats och ger dig en unik möjlighet att få se exotiska djur och vackra vyer under din upplevelseresa.