≡ Menu

Upplev Västkusten

Sveriges näst största stad Göteborg är en stad som erbjuder många olika aktiviteter för alla åldrar. Den vackra staden erbjuder nordens största nöjesfält Liseberg som under sommaren lockar många åksugna gäster. På vintern förvandlas parken till en stor vintervärld med Sveriges största julmarknad och annat skoj. För den som vill dra nytta utav sin semester och lära sig någonting nytt så är ett besök på Universeum ett bra val. Här kan du prova på roliga experiment och även träffa på olika exotiska djur i deras regnskog och akvariehall. Göteborg erbjuder även många konsertet på den stora arenan Ullevi, som årligen besöks utav världsstjärnorna. För den shoppingsugne får vi inte glömma att nämna stans stora utbud av gallerior och butiker. Upplevelser i Göteborg finns det gott om för alla, exempelvis en lyxig Spaweekend i Göteborg eller angränsande län.

göteborgDär västkusten tar slut vid gränsen till Norge, så ligger västkustens pärla Strömstad. Här hittar du det saltaste vattnet i västerhavet och det mesta i staden kretsar kring den vackra skärgårdsmiljön. Här kan du bland annat åka på sälsafari och få en skymt utav djuren som ligger och lapar sol på klipporna. Du kan även hyra stuga på ön Sydlångö utanför staden, där du kan bada, fiska krabbor och bara njuta utav livet.

Längst ute i havsbandet, en mil norr om Smögen, ligger lilla mysiga Ramsvik Stugby & Camping. Omgivet av hav, sandstrand och solvarma klippor hittar ni här alla ingredienser för en perfekt semester på kusten vid havet! I själva stugbyn myllrar det av liv och aktivitet och bara fem minuters promenad upp i bergen befinner du dig helt ensam i en storslagen natur. Ramsvik är ett paradis för barnen med egen krabbfiskebrygga, glassrestaurang och roliga trampbåtar. Stranden inbjuder till lek och bus, salta bad och fina sommarminnen.

Mitt i Lysekil ligger Havets Hus där du kan möta över 100 olika djurarter som alla lever i Västerhavet. Här kan du klappa sjöstjärnor och eremitkräftor, lära dig mer om djuren och se på när dykare matar djuren. Vattnet i de 40 akvarierna, som rymmer mellan 70 och 140 000 liter, tas in kontinuerligt från Gullmarsfjorden, så att djuren ska ha det precis så som de har det i det vilda.