≡ Menu

Upplev Stockholm

Mitt i Stockholms innerstad ligger den gemytliga stadsdelen Djurgården som är fylld med roligheter för hela familjen. Här hittar du bland annat Skansen, en park med olika utställningar, gamla byggnader, djur och ett akvarium med bland annat spindlar, ormar och apor. Om du besöker Skansen på sommaren så får man självklart inte missa när klassikern Allsång på Skansen spelas in.

stockholmOm du är lite mer våghalsig så kan ett besök på Gröna lund vara någonting för dig. På detta nöjesfält kan du åka de vildaste karusellerna, ta en tur i lustiga huset eller ge sig in i spökhuset. Ett nöjesfält med attraktioner för hela familjen!

För den som intresserar sig utav Stockholms historia kan ett besök på något utav alla museum vara utav intresse. Besök Vasamuseet och se skeppet som låg under vatten i över 300 år. Eller varför inte besöka någon utav de utställningar som hålls på det Kungliga Slottets museum Tre kronor, där man kan få se olika föremål från slottets historia och mycket mer.

Shoppingen i Stockholm är någonting som passar alla. Längst Drottninggatan finns ett stort utbud utav butiker, och här hittar du även det stora Åhlénshuset som man inte får missa. I stan finner du även det stora varuhuset NK, som under julen har en stor julskyltning som många besöker. Tar man sig till Gamla stan hittar man många små butiker med det där lilla extra, och tar man sig utanför stan så hittar man många större köpcentrum såsom Skärholmen eller Kungens Kurva, där du även hittar världens största IKEA-varuhus.

Runt om staden – både i city och skärgården – finns även spahotell där man kan spendera en spa-weekend i Stockholm. Perfekt för att kombinera shopping och avkoppling.

Om du vill besöka en konsert eller ett sportevent under din vistelse i huvudstaden, så annordnas det ofta konserter och sportevenemang i Globen, som är Sveriges nationalarena för ishockey. Nytt för i år är den så kallade SkyView, där man kan åka upp med en gondolbana på Globens tak, där du har en god utsikt över Stockholm.