≡ Menu

Upplev Skåne

skåneVid ett besök i Skåne måste du besöka Kullahalvön. Där finns en dramatisk golfbana på udden, ett unikt djur- och växtliv och även spännande klättring för den äventyrslystna familjen. Du måste också se Nimis, konstverket av driv- och spillved på Kullahalvöns norra strand. I närheten finns också Nordens ljusstarkaste fyr och det medeltida slottet Krapperup med konsthall, servering och hantverksbutik. Kullabygden ligger i Höganäs kommun och bygden är väldigt känd för sin keramik, framförallt de mörka saltglaserade höganäskrusen. Många keramiker och konstnärer har valt att slå sig ner i de vackra och inspirerande omgivningarna och många har öppet om somrarna så det är bara att svänga in för att se på de vackra konstverken. Kullabygden har också gott om små fiskelägen där gästgiverier och genuina skånska krogar samsas med ett och annat fiskrökeri.

Österlen är en plats som också är värd ett besök. Det är en historisk mark med forntida gravar, fästningar, skeppssättningar och fantastiska sandstränder och matkultur. Den golfintresserade har också sitt eldorado på Österlen, det finns nog inga vackrare golfbanor att skåda.

Om du besöker Skåne måste du också ta en dag eller två på Kiviks marknad som brukar hållas i juli varje år. Det är Sveriges största marknad med tiotusentals besökare årligen. Vid Kiviks marknad brukar också Skandinaviens största ambulerande tivoli, Axels nöjesfält, finnas på plats. För den hästintresserade anordnas en internationell ryttartävling i juli varje år, Falsterbo Horse Show, med hästtävlingar av alla de slag och massor av kringevenemang.

I Skåne kan du bo på vandrarhem eller hotell, men varför inte prova något annorlunda. I Skåne finns nämligen många slott där du kan bo en eller flera nätter.