≡ Menu

Strövtåg i Toscana

Toscana är ett mysigt landskap med exotiska vyer som vinrankor, solrosfält, gamla olivträd och ståtliga cypresser. På strövtåg i Toscana kan du uppleva landskapets säregenheter på ett genuint sätt. Du får träffa och prata med lokalbefolkningen och besöka platser som är svåra att besöka med bil eller tåg.

Du kommer att vandra kustvägen från rom bland blommande klipprosor och rosmarin. I steneksskogen kommer du att se spår från vildsvinens bökande och har du tur kanske du stöter på en grekisk landsköldpadda. Därefter kommer du till Siena med den medeltida innerstaden där du kan besöka den magnifika Domen. Väster om Siena gör du en naturvandring med en härlig utsikt. Kanske ser du också ett italienskt piggsvin.

Du kan besöka ett medeltida fästningstorn och promenera längs gränderna i Volterra, en stad med anor från etruskernas tid. I Colli San Gimignano kan du smaka det lokala vinet Vernaccia eller klättra upp i stadens försvarstorn, 54 meter högt. Under strövtåget i Toscana får du vandra på en 12 meter hög stadsmur i Lucca, gå genom pittoreska byar och svala bokskogar, besöka medeltida kyrkor och vandra bland olivträd och terrassodlingar. Att vandra är avkopplande och avstressande.

Det är lätt att vika av rutten och vila på ett mysigt kafé längs vägen eller stanna till vid en sevärdhet. Strövtåg i Toscana är ett unikt sätt att uppleva Italiens kultur.