≡ Menu

Schimpanssafari vid Tanganyikasjön

Du kan få ditt livs upplevelse om du åker på schimpanssafari vid Tanganyikasjön. Resan börjar med tre dagar av safariturer i Katavis nationalpark där du har stora chanser att se krokodiler, antiloper, zebror, bufflar, geparder och lejon.

Tänk att få se alla dessa exotiska djur i deras hemmiljö. En helt annan sak än att se dem på en djurpark i Sverige. Katavi National Park är Tanzanias tredje nationalpark och har den största tätheten vilda djur i landet. Där finns till exempel gigantiska buffelhjordar på över 1000 vilda djur! Du kommer att bo i en bekväm och möblerad tältlodge mitt i den orörda afrikanska vildmarken, med utsikt över Katisungas slätter.

Under tre dagar kommer du att få vara med på safariturer och safarivandringar med guider. Under resans fem resterande dagar gästar du Mahele Mountains naturreservat vid Tanganyikasjön. Det är en riktigt romantisk plats med kristallklart vatten, sjöutsikt och oslagbara solnedgångar över de fjärran bergen i Kongo.

Du kan simma och snorkla i Tanganyikasjön men höjdpunkten är förstås att få se schimpanserna i sina naturliga omgivningar. I reservatet bor även andra sorters apor, zebror, antiloper och fåglar. För djurälskaren är en schimpanssafari vid Tanganyikasjön den ultimata upplevelseresan.