≡ Menu

Gourmetresa i Japan

Upplev det exotiska landet Japan och dess spännande matkultur. En gourmetresa till Japan ger dig möjlighet att lära känna Japan på ett sätt som man annars bara kan drömma om. Du får inte bara äta på Tokyos mest stjärnbeströdda restauranger, du får också hjälpa till att tillaga den japanska maten.

japan

För dig som söker exotiska och kulinariska upplevelser är en gourmetresa till Japan rena drömresan. Du kommer att få se det Kejserliga palatset och Asakusa Kannontemplet. Du kommer att få tillaga sushi tillsammans med en professionell sushikock. Under resan kommer in också att få ta del av Okinawan Cuisine, det vill säga matkulturen på ögruppen Okinawa som har influenser från Kina och Sydostasien. Du kommer att få delta i förberedelserna och tillredningen av denna mat.

På gourmetresa i Japan kommer du också att få besöka ett sakébryggeri och ett ölbryggeri, där du inte bara får provsmaka öl och de andra goda dryckerna utan också se hur de framställs. Du kommer att få besöka Takayama som ligger beläget i det japanska alplandskapet och äta läckra lokala smårätter samt besöka samurajdistriktet Nagamachi där ni besöker ett gammalt samurajresidens. Under resan finns också tid för shopping, uteliv och sevärdheter. Du som tycker om japansk mat och kulinariska upplevelser kommer att ha en riktigt nervpirrande och sällsam vecka.